Schoonmaken bij sterke vervuiling

Hoe maak je een sterk vervuilde polyester badkamer schoon?  We leggen het in een aantal stappen uit.

Door slecht schoonmaken zal ook de topcoat, die op het  polyester is aangebracht, vervuilen. Dit is in het algemeen kalk- en vetaanslag. Kalkaanslag ontstaat bij plekken die veelvuldig nat blijven. Het water verdampt en de kalkaanslag blijft achter. Vetaanslag is met name afkomstig van crèmespoeling. Deze vetaanslag is plakkerig en niet gemakkelijk van het oppervlak af te krijgen. Tegelwerk heeft overigens ook last van kalk- en vetaanslag.

 

Azijn en keukenpapier. De topcoat is bestand tegen heel veel stoffen, zo ook tegen zuur. Normaal zal azijn de voegen tussen je tegels aantasten.

 

Keukenpapier. Leg het keukenpapier op de plekken waar kalkaanslag zit.

 

Maak het papier lekker nat met azijn, en wacht een uurtje. Neem een lekker kopje koffie terwijl de azijn het kalk weg vreet.

 

Sponsje of een keukendoekje. Poets de nog wat achtergebleven kalk weg. De kalk kom nu gemakkelijk los. Let op!! Gebruik niet de schurende kant van het sponsje.

 

Groene zeep en een keukendoekje. Smeer lekker dik de groene zeep op de vloer en wanden. Ook hier kan de bekleding tegen. En laat de groene zeep een uurtje, of wat mij betreft een halve dag, zijn werk doen.

 

En tot slot spoel je de groene zeep eraf. Bij hardnekkige vetaanslag moet je helaas wat boenen. En je zult zien, de polyester bekleding is als nieuw. De badkamer is nu ook meer waterafstoten.

 

 

Lees wel de gevaren van azijn en groene zeep. Voorkom bijvoorbeeld dat het in je ogen komt en draag het liefst handschoenen. Voor de rest verwijzen we je naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Mocht u het te omslachtig vinden, dan zijn er nog de professionele bootreinigingsproducten. In feite is uw badkamer of wc qua afwerking hetzelfde als een jacht.

Bootreinigingsproducten

Schoonmaken badkamers. Onderhoud polyester badkamer. Vuil verwijderen. Polyestersanitair.nl